Promocija turskih kreditnih linija

Bez autora
Jun 26 2012

U Srebrenici će 17. ili 18. jula biti održana prezentacija kreditnih linija za regiju Birač koje obezbjeđuju turske banke za investiranje i razvoj. Turska je odobrila 100 miliona eura za kreditiranje investiciono-razvojnih projekata u povratničkim područjima u BiH, a za ta sredstva mogu konkurisati pojedinci, mala i srednja preduzeća i turističke organizacije koje imaju biznis-planove za ulaganja u razvoj i proširenje kapaciteta. Biće dodjeljivani krediti od 1.000 do milion maraka uz kamatu od nula do 3,99 posto, rokom otplate od jedne do deset godina i grejs-periodom od godinu. Za neke kredite u poljoprivredi rokovi otplate biće vezani za berbu i sezonske poljoprivredne cikluse.

Promocija turskih kreditnih linijaU Srebrenici će 17. ili 18. jula biti održana prezentacija kreditnih linija za regiju Birač koje obezbjeđuju turske banke za investiranje i razvoj, rekao je za Srnu stručni saradnik za projektovanje i razvoj u srebreničkoj opštini Senad Subašić.

On je rekao da je Turska odobrila 100 miliona eura za kreditiranje investiciono-razvojnih projekata u povratničkim područjima u BiH, dodajući da za ta sredstva mogu konkurisati pojedinci, mala i srednja preduzeća i turističke organizacije koje imaju biznis-planove za ulaganja u razvoj i proširenje kapaciteta.

"Biće dodjeljivani krediti od 1.000 do milion maraka uz kamatu od nula do 3,99 posto, rokom otplate od jedne do deset godina i grejs-periodom od godinu. Za neke kredite u poljoprivredi rokovi otplate biće vezani za berbu i sezonske poljoprivredne cikluse", precizirao je Subašić.

On je naglasio da će prezentaciju obaviti predstavnici turskih banaka u BiH sa ciljem da se privrednici i građani upoznaju o uslovima dodjele kredita, visinom kamata, rokovima i uslovima otplate kako bi mogli konkurisati za ta sredstva i realizovati poslovne ideje i biznis-planove sa namjerom da se ovim sredstvima ubrza razvoj i otvaraju nova radna mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik